Digital Boost 2021 -Webinar om grunderna i SEO

av Adam Borowski

 | uppdaterad 21.10.2021

Ranktrail har tillsammans med Topvisible föreläst om grunderna i SEO för för 130 företag inom turistnäringen i Skåne. Webinarserien Digital Boost 2021 som tagits fram av Tourism in Skåne handlar om SEO, SoMe, bokningsplattformar och andra relevanta områden för besöksnäringsföretagen.

Tourism in Skåne – Digital Boost 2021

Under hösten har Tourism in Skåne kört igång en spännande webinarserie för sina medlemmar där man bland annat pratar om webb, sociala medier, SEO m.m. Under andra webinaret som handlade om grunderna i SEO fick vi chansen att dela med oss av vår kunskap inom ämnet samt ge tips om hur de kommer igång med sitt SEO-arbete. 

Tillsammans med Anna-Karin från vårt systerbolag Topvisible plockade vi fram det som vi ansåg är viktigt när man ska arbeta med SEO. 

Målet är dels att öka kunskapen men även att komma med tips och inspirera till att jobba med sin webb. Samtidigt som man arbetar med innehåll så marknadsför man sin verksamhet. Man informerar potentiella kunder samtidigt lockar nya turister till vackra Skåne.

Webinaret

Under webinaret berörde vi viktiga punkter som säkerhet, sitespeed, mobilanpassade hemsidor samt att möta en sökfråga med relevant information som passar sökintentionen.

Vi ville belysa vikten av att jobba med SEO aktivt samt de olika stegen i arbetet. Allt från var man börjar och vad man ska tänka på samt samtidigt fläta in laddningstider, säkerheten samt mobilanpassning.

 • Innehållet
  • Sökordsanalys
  • Sidtyper
  • Intentionen
 • Tekniken
  • Säkerhet
  • Hastighet
  • Mobilanpassning

Deltagarna var väldigt engagerade och bra på att ställa relevanta frågor. Vi kommer att försöka svara på dessa så gott det går här på bloggen samt lyfta allt från Google My Business till Local SEO.

Något som vi ofta pratar om i våra coachningsmöten med våra kunder är att anpassa innehållet efter vad personer som söker vill ha. Vi behöver alltså anpassa innehållet efter intentionen. Är en person ute efter kunskap så behöver vi möta det med en kunskapssida.

Vi behöver finnas i sökresultatet oavsett intention sant i alla stegen i den kända ”säljtratten”. Just därför är det superviktigt att veta vad personer söker efter, vad är det för information de är ute efter innan de bestämmer sig för att boka ett bord eller ett rum på hotellet.

Sist men inte minst så vill vi även tacka för de positiva kommentarerna på LinkedIn! 

Fantastiskt bra seminarium! Tack för denna möjlighet
Ser fram emot nästa! – Carina

Tourism in Skåne AB – Linkedin

Om ni har frågor eller vill prata SEO och Content Marketing så får ni mer än gärna höra av er till oss på Ranktrail! 

SEO-Guide från Ranktrail - enkel sökmotoroptimering

Senaste blogginläggen

Sökmotoroptimera din WordPressida

Sökmotoroptimera din WordPressida

Som vi har nämnt tidigare så är Wordpress ett fantastiskt CMS med oändliga möjligheter. Och med oändliga möjligheter kan även utmaningar uppstå, speciellt när det kommer till SEO. I detta blogginlägget kommer vi att ge några tips om hur du seo optimerar din...

Lokal sökmotoroptimering (Local SEO)

Lokal sökmotoroptimering (Local SEO)

Lokal sökmotoroptimering, Local SEO eller lokal seo på svenska, många namn på samma sak. Här handlar det om att dra in lokal trafik på sökningar som görs i närområdet/regionen/kommunen och så vidare. Det finns mycket att vinna, speciellt för butiker, frisörer,...

404 sida – vad är det?

404 sida – vad är det?

Ett 404 fel är en HTTP svarskod och du har säkert stött på det hundratals gånger när du har klickat på en länk och hamnat på en sida som inte existerar längre. Felet uppstår när sidan som man försöker besöka har tagits bort eller flyttats. Dokumentet man försöker nå...

Mer innehåll ger fler affärer

Mer innehåll ger fler affärer

Är det ett kontroversiellt budskap, tycker du? Att fler bloggartiklar på en webbplats kommer innebära fler affärer? Nej kanske inte, eller det borde i alla fall inte komma som en överraskning. Låt mig försöka förklara varför. Sökningar (SEO) har hög konverteringsgrad...

Säljare till TMG

Säljare till TMG

Nu är Top Marketing Group, TMG, på jakt efter nya kollegor till säljteamet – målinriktade säljare som älskar att göra kunden nöjd och är en fena på att hitta lösningar utifrån våra kunders behov och våra tjänster och erbjudanden.  Här finns chansen att...

Pin It on Pinterest

Share This