Missa inte viktiga sökord dina konkurrenter jobbar med!

Vi älskar att komma med nya funktioner, tjänster och sätt att hjälpa våra kunder. Nu är det dags igen!

Denna rapport föddes efter vi får nästan alltid frågor av våra kunder på sökord och innehåll de kan jobba med.

Idag i RankTrail har vi en Relaterade sökord-funktion som är sökord och sökfraser baserat på de sökord du har lagt in RankTrail. Och detta kommer vara en ny kommande funktion och till en början en rapport för dig som befintlig kund till RankTrail.

relaterade sökord seo

Vad kommer denna rapport att ge dig?

Denna rapport kommer ge dig insikt på vad dina konkurrenter jobbar med för att synas och ranka högre på Google. Så förstå vad du missar och utveckla ditt innehåll för att ranka högre och på flera sökord på Google!

Tre olika sök-kategorier

Vi brukar säga att man kan dela upp besökarens sökbeteende i tre olika kategorier:

  1. Kunskap- och inspirationssök
  2. Navigeringssök
  3. Transaktionssök

1. Kunskap- och inspirationssök

Detta är en viktig del i ditt content-arbete. Utan kunskaps-, inspirations- och/eller utbildningssidor så kan du tappa delar av potentiella kunder. När kunder gör så kallade ”kunskapssök” är de oftast ute efter att lära sig mer om dina tjänster och/eller produkter.

Och i dessa fall vill du inte nödvändigtvis lyfta fram dina tjänste- eller produktsidor utan i stället jobba med en informativa och utbildande landningssida med mycket text, bilder och videos, likt t.ex. som Wikipedia:s sidor är uppbyggda.

Vad som bl.a. kan vara bra att jobba med i denna typ av sökning är frågor och svar. D.v.s. du ställer en fråga i din rubrik (t.ex. H2-rubrik), t.ex.: ”Vad är tårtdekoration?” och sedan i texten besvarar du frågorna som kan vara användbara för dina besökare.

frågor och svar seo

En sida att använda sig av kring detta är t.ex. Answer The Public där du skriver in ett (1) sökord och väljer antingen SE eller EN för att få förslag på frågor med mera som du kan använda i ditt innehåll.

Effekten av att använda frågor och svar kan resultera i att Google till och med placerar er i en så kallad ”answer box” och då kan man få två organiska resultat. Lägger man sedan på AdWords på det kan man få tre resultat. Bra va!

answer box seo

2. Navigeringssök

När kunden söker på t.ex. ”ranktrail seo hjälp” så vet kunden oftast redan vem och vad de söker. Och i detta fall söker kunden förmodligen efter vår SEO-guide-sida. Dessa resultat är väldigt svåra att konkurrera med, eftersom dessa sökningar oftast innehåller brand eller företagsnamn.

navigationssök seo

3. Transaktionssök

Dessa är lika viktiga att jobba med och när vi tänker transaktionssök så kan det bl.a. vara sökningar som ”köpa båt online” med mera. D.v.s. kunden är i slutet av sin kundresa och är redo att köpa. Men för att de ska komma hit måste de övertygas och förtroendet måste ökas hos besökaren.

Är du kund till RankTrail? Be då om denna rapport idag!Läs mer om SEO i vår SEO-guide!

Pin It on Pinterest

Share This