Det har hänt en del ovanliga saker med Googles sökresultat i förra veckan när de fick tekniska problem, vilket vi aldrig har upplevt under våra 17 år med Google.

Problem med färskt innehåll i sökresultat

Flera SEO-specialister världen över har under förra veckan rapporterat om flera problemen med de organiska sökresultaten (det som påverkas av din sökmotoroptimering) som visar organiskt innehåll från nyhetskällor. Det började med att nyhetsrelaterade webbplatser som exempelvis NY Times (Källa: Search Engine Land) och Aftonbladet inte indexerades längre.

Google bekräftade problemet och informerade om att det hade med sk färskt innehåll att göra, vilket vi främst ser från nyhetsrelaterade webbplatser och bland annat i Googles nyhetsflöde.

Nytt problem i Googles sökresultat uppstod

Dagen efter att Google hade åtgärdat problemet fick de åter problem och meddelade detta via sitt Twitter-konto. Denna gången bekräftade de att det återigen var problem med sk färskt innehåll men att problemet var ett helt annat. Efter två dagar meddelade Google att problemet var löst.

Det är första gången under mina 17 år med Google som jag har upplevt något liknande och det är alltid lika kul att läsa i forum hur SEO-specialister spekulerar och skämtar.

Pin It on Pinterest

Share This