Ny praktikant: Maia Torell

av Maia

 | uppdaterad 08.02.2022

Hej! Jag heter Maia och jag läser till Front-end Utvecklare på EC-utbildning i Växjö. De närmaste 12 veckorna ska jag vara praktikant på Topvisible och Ranktrail och jag ser fram emot att lära mig massor med nytt och användbart!

Om mig

Jag är uppvuxen i Lund men bor idag i Arlöv tillsammans med min norska sambo, vår 2 åring och en liten 3 kilos hund. Jag har alltid varit en person som tycker om att vara i farten och ha många bollar i luften och förutom att sitta och klura med kod på kvällarna gör jag allt möjligt från att dansa, illustrera digitalt och driva ett litet företag där jag skapar håraccessoarer av återanvända tyger och gör egentillverkade klistermärken. 

Bild på ett antagningsblock och en hund

Vägen till Front end utvecklare

Jag startade inte som teknikintresserad. Under min uppväxt var jag för upptagen med att hålla på med dans, teater och musikal hela dagarna och den där viljan att förmedla känslor, berätta historier och skapa upplevelser har levt vidare till idag.

Efter gymnasiet reste jag till Norge och studerade socialantropologi ett år, detta utvecklade ett intresse för förståelsen av hur människor interagerar med varandra framför allt via dagens teknologi, internet och olika digitala plattformar. Det fascinerade mig hur man kan förmedla så mycket känslor och delar av sig själv via det digitala visuella på så många olika vis och jag ville bara lära mig mer.

Mina första små steg mot att lära mig webbutveckling började med några kurser i 3D modellering, digital illustration och grafisk design men efter att ha fått prova på att göra min första, enligt mig riktigt fina men otroligt enkla, html sida var jag helt fast vid att jag skulle lära mig mer och jag sökte mig till EC-utbildning.

Varför Topvisible och Ranktrail?

För mig var det ganska tydligt att det som hela tiden har varit viktigt för mig har varit upplevelsen man kan skapa genom visuell och teknisk användarvänlighet på en webbsida. Idag finns det tusentals ”flashiga” hemsidor på internet och för att stå ut räcker det inte längre med att man bara har häftiga funktioner, man måste också synas i sökmotorer. För en front end utvecklare har det blivit allt viktigare att koda och designa en hemsida som inte bara är snygg men också snabb, tydlig, säker och responsiv för olika enheter. Även kodens struktur, information och sättet man skriver på har en mening för hur sökmotorer läser in sidans innehåll.

Det är viktigt för mig att alltid söka efter att lära mig ny kunskap som inte bara låter mig växa tillsammans med den snabba utvecklingen men också ger mig en chans att påverka och göra en skillnad för framtidens webbutveckling. Gänget på Topvisible och Ranktrail har varit så välkomnande! Den energi och lärandeglädje de utstrålar är helt fantastisk. Nu ser jag fram emot en spännande, rolig och utmanande vår där jag får chansen att lära mig massor med nytt som jag kan ta med mig in i framtiden!

SEO-Guide från Ranktrail - enkel sökmotoroptimering

Senaste blogginläggen

Hur du använder internlänkning bäst för SEO

Hur du använder internlänkning bäst för SEO

Även om du inte vet så mycket om hur sökmotoroptomering (SEO) fungerar så känner du säkert till att det är viktigt att få länkar som leder till ditt innehåll för att hamna högt upp på Google, eller? Det kallas ofta för backlinks och är externa länkar (från sajter som...

Content Marketing tips – återanvänd ditt innehåll

Content Marketing tips – återanvänd ditt innehåll

Ja det kanske kan låta lite som att fuska, men om du har lagt tid på att ta fram ett bra innehåll så varför inte klämma ut så mycket som möjligt av det innehållet? Du har ju redan gjort din brainstorming och all research och du vet vad du pratar om (förhoppningsvis)....

5 steg för att skapa Pillar Content (2022)

5 steg för att skapa Pillar Content (2022)

Pillar Content är en givande innehållsstrategi vid Sökmotoroptimering, Content Marketing och Inbound Marketing. Här kan du läsa om de 5 stegen som du går igenom när du skapar ditt Pillar Content! Pillar Content är ofta en del av ett Topic Cluster som tillsammans med...

Skillnaden mellan SEO och SEM

Skillnaden mellan SEO och SEM

Jag blev förvånad av den feedback jag fick på en Powerpoint bild för en ny företagsutbildning i Digital Marketing för IHM som jag varit med att ta fram. Rubriken på bilden var "SEO SEM Skillnad" och handlade om skillnaden att arbeta med organiska sökresultat, dvs...

5 tips när du skapar Cluster Content! (2022)

5 tips när du skapar Cluster Content! (2022)

Här är du tipsen du behöver när du ska skapa Cluster Content till din innehållsstrategi. Cluster Content är en innehållsstrategi som passar bland annat sökmotoroptimering (SEO), Content Marketing och Inbound Marketing. Strategin bygger på att du skapar ett flertal...

Pin It on Pinterest

Share This